Eurooppalainen hiustenpidennys – parasta laatua

Hiustenpidennykset olivat menneinä vuosikymmeninä vain varakkaiden julkkisten hupia. Näin ei kuitenkaan ole enää tänä päivänä. Uudet hiuslisäkkeiden kiinnitystekniikat sekä lisäkkeiden valmistustekniikat ovat tuoneet pitkät ja tuuheat tai vaikkapa sateenkaaren väreillä raidoitetut hiukset omaa hiusta värjäämättä tavallisen kuluttajan ulottuville. Kun aiemmin sanasta hiuslisäke tuli mieleen lähinnä nolon näköiset tupeet tai pilailukaupan keinotekoisuutta kirkuvat peruukit polttareihin ja muuhun illanviettoon, ovat tekniikat ja raaka-aineet kehittyneet viime vuosina niin, että hiustenpidennys eroaa vain vähän, jos ollenkaan, omasta hiuksesta. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi, mistä hiustenpidennyksiin ja hiuslisäkkeisiin käytettävä hiusmateriaali sitten oikeasti tulee ja miten se tehdään. Entä mitä eroa on eurooppalaisella hiustenpidennyksellä ja aasialaisella hiustenpidennyksellä?

Hiusvuoria intialaisissa temppeleissä

post2aHiustenpidennys on monella haaveena, mutta moniko kuluttaja tulee ajatelleeksi, että aito pidennys hiuksiin tarkoittaa sitä, että siihen on käytetty aitoa hiusta. Mistä se hius on saatu ja miten? Suurin osa aitoa hiusta sisältävästä lisäkemateriaalista saadaan Aasiasta ja siellä pääasiassa Kiinasta ja Intiasta. Intiasta hiusta saadaan valtavasti ja lähes pilkkahintaan, koska uskonnollisista syistä monet intialaiset lahjoittavat hiuksensa temppelille jossain vaiheessa elämäänsä. Intialainen hiusten lahjoittaja ei siis saa hiuksistaan rahallista korvausta itse, vaan sen saa hiukset eteenpäin myynyt taho eli tässä tapauksessa temppelin munkit. Intialainen hius onkin yleisin materiaali hiustenpidennyksissä tästä syystä. Intialaisessa hiuksessa on kuitenkin eurooppalaisten ja eritoten pohjoismaalaisten hiuksiin nähden suuria eroja.

Intialainen hius on huomattavasti paksumpaa ja tummempaa kuin pohjoismaalainen hento hius. Se ei sellaisenaan suoraan sovellu käytettäväksi pohjoismaalaisen hiuksen pidentämiseen. Soveltuakseen useimpiin eurooppalaisiin hiustenpidennyksiin, hiusta on pitänyt mekaanisesti ja kemiallisesti ohentaa ja värjätä useita kertoja. Tämä aiheuttaa hiustenpidennykseen käytettävän hiuksen laadun heikentymistä, ja tällaisesta hiuksesta tehty lisäke alkaa takkuuntua ja muuttua hamppumaisen näköiseksi nopeammin. Hiuslisäkkeessä ja hiustenpidennyksissä käytettävän hiuksen tulee kuitenkin alkuperältään olla käsittelemätöntä, ja tällaista hiusta on tarvittavissa määrin erittäin vaikeaa löytää Aasian köyhempien maiden ulkopuolelta. Useimmat eurooppalaiset ja Aasiassa korkeammalla elintasolla elävät käsittelevät hiuksiaan esimerkiksi värjäämällä, kihartamalla tai ottamalla permanenttejä, ja tällainen hius ei enää sellaisenaan sovellu hiuslisäkkeeseen käytettäväksi.

Eurooppalaisen hiustenpidennyksen edut

post2bMarkkinoille on ilahduttavasti tullut hiuslisäkkeitä ja hiustenpidennyksiä muualtakin kuin Aasiasta. Tällaiset lisäkkeisiin käytettävät hiukset tulevat useimmiten Itä-Euroopasta ja Etelä-Venäjältä. Näiltä alueilta tullut hius on lähtökohtaisesti jo vaaleampaa ja ohuempaa kuin aasialainen hius. Tällaista hiusta ei siis tarvitse käsitellä niin paljon, jotta se soveltuisi eurooppalaisiin pidennyksiin. Tällöin hiuslisäkkeessä oleva hius on valmiiksi paremmassa kunnossa, ja se myös kestää paremmin käsittelyä. Tällaisesta hiuksesta tehty lisäke tai pidennys ei hamppuunnu niin nopeasti ja käyttäjien kokemuksen mukaan hiukset ovat ihanan silkkiset ja pehmeät. Tällaisesta hiuksesta tehty pidennys on kuitenkin kalliimpi kuin aasialaisesta hiuksesta tehty, koska hiusta ei ole saatavilla niin paljon eikä sitä välttämättä saada ilmaiseksi, kuten Intiasta.

Hiustenpidennys voidaan tehdä nykyään usealla erilaisella tekniikalla. Hiustenpidennysten kiinnityksen menetelmiin kuuluvat teippikiinnitys, sinettikiinnitys, microrenkaat, weaving-tekniikka, mago-tekniikka ja clip-on. Erilaiset tekniikat palvelevat erilaisia kuluttajia. Osa tekniikoista soveltuu nille, joilla on herkkä päänahka ja osa taas niille, jotka eivät halua mitään ylimääräisiä kemikaaleja hiuksiinsa. Toiset arvostavat sitä, että lisäke on helposti irrotettavissa ja se voidaan käyttää uudelleen. Riippumatta pidennystekniikasta kannattaa kuitenkin uhrata muutama ajatus hiuksen alkuperälle. Vaikka itseä ei haittaisi aasialaisen hiuksen takana oleva kyseenalainen etiikka, kannattaa miettiä, millaisesta hiuksesta suhteellisen arvokkaan pidennyksen ottaa. Eurooppalainen hiustenpidennys saattaa maksaa alkukustannuksena enemmän, mutta se soveltuu paremmin eurooppalaisiin hiuksiin ja kestää käytössä ja käsittelyä huomattavasti kauemmin.